PRZEPIS /2 porcje/ (6-8 naleśników)
100g mąki (u mnie orkiszowa i pszenna)
łyżka erytrolu lub ksylitolu
2 jajka
mleko lub woda do konsystencji
szczypta soli i proszku do pieczenia
olej do smażenia
kostka chudego twarogu
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka masła migdałowego
łyżeczka miodu
dowolne dodatki
Mąkę,
słodzik, sól i proszek mieszamy. Wbijamy jajka, dolewamy mleka lub wody
do uzyskania konsystencji maślanki, dokładnie łączymy wszystko ze sobą.
Na patelni rozgrzewamy olej i wylewamy porcje ciasta smażąc cienkie
naleśniki. Twarożek mieszamy z jogurtem, miodem i masłem migdałowym.
Smarujemy naleśniki. Podajemy z dowolnymi dodatkami (idealnie pasują
maliny ;)).
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze, są dla mnie dużą motywacją! :)