Czekoladowy pudding chia z bananem, wiśniami, twarożkiem, płatkami jaglanymi, migdałami i ziarnami kakaowca
35B/23T/55W
PRZEPIS /porcja/
20g nasion chia
10g płatków jaglanych
banan
garść wiśni
15g czekoladowej odżywki białkowej (można pominąć)
100g twarożku grani
łyżka kakao
10g migdałów
10g ziarna kakaowca
cynamon, szczypta soli, suszona mięta
Wieczorem zalewamy nasiona chia i płatki gorącą wodą, dużo ponad ich poziom bo mocno chłoną wodę. Można też zalać migdały wodą z sokiem z cytryny lub octem jabłkowym. Rano twarożek mieszamy z odżywką i przyprawami, dodajemy do nasion. Banana kroimy w kostkę, a kakao rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku. Na ściankach słoika robimy wzorki z kakao. Następnie układamy warstwami: nasiona z twarożkiem, banana i wiśnie aż do wyczerpania składników. Na wierzchu układamy migdały i ziarno kakaowca.
Jeden dzień dzieli mnie od weekendu, który będzie spędzony zdecydowanie nie tak jak powinien (czyli przy licencjacie). O życie :P
Ale pyszności schowane w słoiczku :-)
OdpowiedzUsuńCudeńko *.*
OdpowiedzUsuńo rany, ale smakołyki! :) prezentuje się pysznie :)
OdpowiedzUsuń