Bezglutenowy* omlet jabłkowy podany z ricottą, masłem orzechowym i sosem kakaowo - kasztanowym
*mąka jaglana i kasztanowa
Zmęczyłam się chodzeniem na uczelnię więc dziś zrobiłam sobie dzień przerwy :D Będę mogła na spokojnie skatować nogi i poślady! w końcu mi minęły zakwasy od soboty, huehue 3:)
chcialam gdzies stacjonarnie kupic mąkę kasztanowa ale nie moge nigdzie znalesc. widzialam tylko on line... masz jakis pomysl ? gdzie mozna by kupic ? jaka jest w smaku ? jaka w konsystencji? uzywam glownie kokosowej ale ona jest bardzo chlonna. a jaka jest ta? jak uzywac jej w propocjach z kokosowa? np na 1 omleta?
OdpowiedzUsuńna pewno nie jest tak chłonna jak kokosowa, myślę, że raczej jak wszytskie przeciętne mąki. smak jest kasztanowy :P ale mało intensywny. moją dostałam, ale myśle że powinna być w sklepach ze zdrową żywnością albo jakiś bio :)
Usuńnigdy nie jadłam kasztanów dlatego nie potrafię sobie nawet wyobrazic ich smaku a co dopiero mąki :D a co do proporcji doradzisz?
Usuńsłodkie i trochę mdłe ;) co do proporcji to nie wiem, bo rzadko mieszam te dwie mąki. Ale spróbowałabym dać tyle co zwykłej, np na łyżke kokosowej dwie kasztanowej na omleta :)
Usuńwygląda jak mały torcik!
OdpowiedzUsuńCzasem trzeba się "odmóżdżyć" :) Super omlet :)
OdpowiedzUsuńmiłego katowania :D ja dzisiaj odpuszczam informatykę żeby zrobić porządną siłę biegową :D
OdpowiedzUsuń