PRZEPIS /porcja/
60g mąki pszennej
60g mąki pełnoziarnistej
łyżka nasion chia+ dwie łyżki wrzątku
szczypta proszku do pieczenia
duża szczypta cynamonu
szczypta soli
10ml oleju
90ml mleka roślinnego
erytrol lub inny słodzik
50g startej marchewki
15g pokruszonych orzechów włoskich
Twarożek:
50g stałej części mleczka kokosowego
łyżka mąki kokosowej
coś do dosłodzenia
Suche
składniki wymieszać. W osobnej misce połączyć olej, chia, mleko, wodę,
startą marchewkę. Połączyć z suchymi składnikami, w razie potrzeby dolac
mleka, ale konsystencja ma być gęsta. Przelać do formy na muffiny. Piec
około pół godziny w 180 st. W międzyczasie połączyć mleczko z mąką i
słodzikiem, odstawić. Gotowe i ostudzone muffiny przełożyć kokosowym
twarożkiem. Podawać od razu lub na następny dzień.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze, są dla mnie dużą motywacją! :)