PRZEPIS /porcja/
30g płatków jaglanych
10g nasion chia
kilka biszkoptów
20g budyniu słony karmel
słodzik
mleko
150g skyra naturalnego lub stała część mleczka kokosowego
kawa rozpuszczalna
pół banana
masło orzechowe
orzeszki ziemne
szczypta soli
aromat waniliowy lub migdałowy
Płatki
i chia zalewamy wrzątkiem, odstawiamy do wchłonięcia wody. Dodajemy do
nich szczyptę soli i słodzik. Budyń przygotowujemy wg opisu na
opakowaniu, dosładzając. Na dnie słoiczka układamy płatki. Biszkopty
namaczamy w zaparzonej kawie. Budyń blendujemy z masłem orzechowym i
bananem i część wykładamy na płatki. Na to kładziemy biszkopty. Skyr
ubijamy z wybranym słodzikiem i aromatem. Wykładamy na biszkopty. Na
wierzch układamy biszkopcik, resztę budyniu, orzeszki i posypujemy kawą.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze, są dla mnie dużą motywacją! :)