Bananowe placuszki z owocami i migdałami


Bananowe placuszki z owocami i migdałami
30B/17T/50W


Placki powstały bardzo spontanicznie, ale smakują wybornie. Podane z letnimi owocami i kubkiem kawy zamieniają zwykłe śniadanie w rozkosz dla podniebienia ;) Zróbcie jak najszybciej!


PRZEPIS/ porcja/
30g mąki jaglanej (lub innej)
15g mąki kokosowej
10g mielonego siemienia lnianego (lub mąki lnianej/ ewentualnie więcej kokosowej)
jajko
banan
szczypta soli, proszku do pieczenia i cynamonu
mleko/ woda do konsystencji
100g malin/ borówek lub innych owoców
10g dowolnych orzechów
łyżeczka kakao
olej do smażenia

Mąki, jajko, 3/4 banana, sól, cynamon i proszek zblendować lub zmiksować na gładką masę dolewając płynu do uzyskania konsystencji śmietany. Smażyć malutkie placki na rozgrzanej, natłuszczonej patelni. Kakao rozmieszać w małej ilości wrzątku, połączyć z bananem. Placki podawać z kakaową polewą, owocami i orzechami.


Komentarze