Jaglane ciastko z nadzieniem kokosowo-orzechowym


Jaglane ciastko z nadzieniem kokosowo-orzechowym
25B/20T/50W
 

PRZEPIS /porcja/
15g płatków jaglanych
25g mąki jaglanej
jajko
3/4 dojrzałego banana
szczypta soli, cynamonu
Wszystkie składniki dokładnie łączymy za pomocą widelca, można dolać nieco wody do konsystencji.

10g mąki kokosowej
10g masła orzechowego
30g mleczka kokosowego 
1/4 banana
szczypta soli i cynamonu
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć. 
Do kokilki wyłożonej papierem wylewamy pół masy, na to twarożek kokosowy i przykrywamy resztą masy. Pieczemy około 30 min w 180 st. 


Ostatnio mam fazę na to ciastko. Idealna opcja dla osób unikających glutenu i nabiału na pyszny, pełnowartościowy, słodki posiłek. Myślę, że równie dobre wyszłoby robione w mikrofali, ale niestety nie posiadam jej w mieszkaniu. W każdym razie obowiązkowo spróbujcie, zwłaszcza jeśli lubicie orzechowe i kokosowe smaki! :)

Komentarze