Kokosowa kasza jaglana z domową czekośliwką
20B/25T/70W
PRZEPIS /porcja/
Czekośliwka:
30g mleczka kokosowego
10g pasty kokosowej lub oleju kokosowego
3 małe śliwki
łyżka kakao
ksylitol
cynamon
Śliwki kroimy w kostkę i dusimy z cynamonem i ksylitolem w niewielkiej ilości wody. Gdy zmiękną dodajemy mleczko kokosowe, kakao i pastę kokosową i mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy do ostygnięcia.
40g kaszy jaglanej
10g nasion chia
banan
szczypta soli, wanilii
Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie do miękkości. Gdy wystygnie mieszamy z
namoczonymi nasionami chia, wiórkami i wanilią. W słoiczku układamy
warstwami: kaszę,
pokrojonego banana i czekośliwkę aż do końca składników. Wstawiamy do lodówki na
kilka godzin.
Typowe jesienne smaki. Taka kasza idealnie sprawdzi się jako deser w domu czy słodki posiłek na wynos :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze, są dla mnie dużą motywacją! :)