Czekoladowe trufle z kaszy jaglanej


Czekoladowe trufle z kaszy jaglanej
20B/20T/57W


PRZEPIS /porcja/
30g kaszy jaglanej
30g mąki kokosowej
80g banana (jeden mały)
20g daktyli 
20g mleczka kokosowego
10g masła orzechowego
kilka kropel ekstraktu migdałowego
łyżka kakao
łyżka wiórek kokosowych
szczypta soli, cynamonu
Kaszę jaglaną gotujemy wieczorem i wkładamy do lodówki na noc, daktyle zalewamy wrzątkiem. Rano blendujemy z bananem, wiórkami, mąką, daktylami, mleczkiem, masłem i przyprawami. Z masy formujemy kulki, obtaczamy w kakao lub wiórkach i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. 


Moja miłość do różnych kuleczek ostatnio się rozwija :D Jeśli macie ochotę na pyszne, rozpływające się w ustach, mocno czekoladowe, słodkie, zdrowe i ekspresowe trufle spróbujcie koniecznie!

Komentarze