Waniliowa kasza jaglana z bananem, kremem kokosowym i gorzką czekoladą
PRZEPIS /porcja/
40g kaszy jaglanej
10g mąki kokosowej
banan
szczypta soli, wanilii
Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie do miękkości. Gdy wystygnie mieszamy z mąką kokosową, odżywką i wanilią. W słoiczku układamy warstwami: kaszę, pokrojonego banana aż do końca składników.
Krem kokosowy:
mleczko kokosowe
10g wiórek kokosowych
10g pasty kokosowej
kostka gorzkiej czekolady
Mleczko kokosowe, wiórki i pastę kokosową delikatnie podgrzewamy na patelni i mieszamy do połączenia składników. Gotową masę wykładamy na wierzch kaszy, dekorujemy gorzką czekoladą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Idealnie by tutaj jeszcze pasowały truskawki, ale aktualnie ich nie posiadam ;)
Nie wiem czy kiedykolwiek próbowaliście pasty kokosowej, ale jeśli nie to musicie koniecznie to nadrobić - ja przepadłam ;)
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze, są dla mnie dużą motywacją! :)