Kokosowo-czekoladowe placki z kremem czekoladowym



Kokosowo-czekoladowe placki z kremem czekoladowym |


Dawno nie jadłam placków więc czas to zmienić! Korzystając z wolnego poranka usmażyłam pyszne, podwójnie czekoladowe placuszki białkowo-tłuszczowe. Świetnie smakują solo jak i z owocami :)
 
PRZEPIS /porcja/
jajko
15g mąki kokosowej
10g mąki orzechowej
kawałek startej cukinii
łyżeczka karobu
szczypyta soli, proszku do pieczenia
Polewa:
20g mleczka kokosowego
łyżeczka kakao 
10g słonecznika
10g masła orzechowego

Składniki na placki dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Patelnię teflonową rozgrzać i smażyć na niej na małym ogniu placki z obu stron. W międzyczasie mleczko kokosowe połączyć z masłem orzechowym, kakao. W małym rondelu podprażyć słonecznik, dolać masę czekoladową i chwilkę podgrzewać aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotowe placki podawać z kremem czekoladowym.
 

Komentarze