Ciastko z domowym kremem czekoladowo-kokosowym i migdałami


Ciastko z domowym kremem czekoladowo-kokosowym i migdałami
30B/30T/10W



PRZEPIS /porcja/
Ciastko:
10g mąki orzechowej
10g mąki kokosowej
jajko
kawałek startej cukinii
szczypta soli, proszku do pieczenia i cynamonu
Wszystkie składniki wymieszać, dolać wody do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Pieć w mikrofali przez 5 min na najwyższej mocy.
Krem czekoladowy:
łyżka kakao
5g oleju kokosowego
łyżka wiórek kokosowych
20g mleczka kokosowego
10g migdałów
szczypta soli
Wiórki podprażyć na patelni. Gdy będą zarumienione podać do nich na patelnię olej kokosowy i mleczko. Energicznie mieszając dodać kakao. Zdjąć z gazu, w razie potrzeby dolać wody. Gotowym kremem polać ciastko i posypać migdałami.
 

Komentarze