Muffinki czekoladowo-migdałowe z malinami
27B/15T/35W
Cóż ja poradzę, że znowu muffinki :D W sumie jakbyście zobaczyli moje ostatnie posiłki to praktycznie prawie każdego dnia są takie same, nie chce mi się kombinować i jakoś mi to nie przeszkadza. Muffinki są bardzo podobne do tych ostatnio, zmieniły się tylko dodatki. Obie wersje są pyszne więc zachęcam do spróbowania :)
PRZEPIS /2 porcje/
20g płatków jaglanych
banan
2 jajka
30g odżywki białkowej (u mnie pół na pół czekoladowa i waniliowa od kulturysta.com)
10g mąki kokosowej (u mnie od bioindygo.pl)
20g amarantusa ekspandowanego (u mnie skworcu.com.pl)
kawałek startej cukinii
łyżka kakao
2 łyżki płatków migdałowych
maliny
Suche składniki poza płatkami migdałowymi dzielimy na dwie miski - do jednej dodajemy odżywkę
czekoladową i kakao, do drugiej odżywkę waniliową. Do każdej
masy dodajemy pół banana, jajko i połowę startej cukinii, dokładnie
mieszamy najlepiej widelcem, do powstania gładkiej masy. Do silikonowych
foremek wylewamy najpierw masę czekoladową a na wierzch waniliową. Mi
wyszło 10 babeczek. Każdą dekorujemy malinami i płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180 st przez 30 minut.
też ostatnio dorawałam maliny i nie mogę im się oprzeć *.* świetnie je wykorzystałaś ;)
OdpowiedzUsuńoj zjadłabym, oj zjadla <3 uwielbiam słodkie śniadania!
OdpowiedzUsuń