967.



Smażona polenta czekoladowa z bananem podana z twarożkiem, malinami, ziarnem kakaowca, wiórkami i sosem kakaowym
32B/20T/65W


PRZEPIS /porcja/
40g kaszy kukurydzianej
banan
15g czekoladowej odżywki białkowej (można pominąć)
100g twarożku
maliny
10g ziaren kakaowca
łyżka wiórek kokosowych
łyżka kakao
olej kokosowy
szczypta soli i cynamonu

Wieczorem gotujemy kaszę na wodzie, doprawiamy, wkrajamy banana. Gdy będzie gęsta (uważajcie na ilość wody - ja dałam za dużo i się rozpadła przy smażeniu) mieszamy dokładnie z odżywką i przelewamy do płaskiego pudełka. Wkładamy na noc do lodówki żeby stężała. Rano rozpuszczamy na patelni olej i smażymy polentę z dwóch stron (powinna być zbita i łatwo wyjść z pudełka). Kakao rozpuszczamy w małej ilości wody, a kakaowca i wiórki prażymy na suchej patelni. Kaszę podajemy z twarożkiem, malinami, kakaowcem i wiórkami, polewamy kakao.


Dziś wypada się ograniczyć do prostego: dobrych Świąt! :)

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze, są dla mnie dużą motywacją! :)