używam zazwyczaj takich samych proporcji do każdego omleta: 30g mąki (20g ryżowej i 10g orzechowej) jabłko jajko + białko 15g odżywki białkowej 50g ricotty łyżka kakao łyżka masła orzechowego trochę wody do konsystencji szczypta proszku do pieczenia cynamon, szczypta soli Omleta robię z ubitych białek, mąk, odżywki, połowy jabłka pokrojonego w kostkę i żółtka. Smażę z obu stron pod przykryciem ;)
Masło orzechowe, sos kakaowy - mogłabym się żywić tylko takimi śniadaniami :D
OdpowiedzUsuńMożna poprosić o proporcje ?? :) wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńużywam zazwyczaj takich samych proporcji do każdego omleta:
Usuń30g mąki (20g ryżowej i 10g orzechowej)
jabłko
jajko + białko
15g odżywki białkowej
50g ricotty
łyżka kakao
łyżka masła orzechowego
trochę wody do konsystencji
szczypta proszku do pieczenia
cynamon, szczypta soli
Omleta robię z ubitych białek, mąk, odżywki, połowy jabłka pokrojonego w kostkę i żółtka. Smażę z obu stron pod przykryciem ;)
Dziękuję ślicznie,już zapisuję ;-)
Usuńmaka orzechowa to prawdziwe mistrzostwo! :) uwielbiam! ale faktycznie lepiej uwazac, szkoda zebow! :D
OdpowiedzUsuńWygląda jak kawałeczek tortu :)
OdpowiedzUsuńWygląda jak wykwintny deser :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńCudo, po prostu cudo :D
OdpowiedzUsuńJak najlepszy tort! I ta ricotta - uwielbiam <3
OdpowiedzUsuń