Jogurtowe ciastko jabłkowe z migdałowo - kokosową kruszonką
34B/20T/55W
PRZEPIS /porcja/
20g mąki jaglanej
10g ziarna amarantusa
10g odżywki białkowej (u mnie śmietankowo - kokosowa)
jabłko
białko jaja
opakowanie jogurtu Oskyr
łyżka wiórek kokosowych
łyżka płatków migdałowych
łyżeczka oleju kokosowego
szczypta proszku do pieczenia
cynamon, sól
Mąkę, amarantusa, odżywkę i przyprawy mieszamy. Jabłko ścieramy na tarce, dodajemy do masy, mieszamy. Dodajemy białko i jogurt. Dokładnie łączymy wszystko ze sobą. Przekładamy do naczynka wyłożonego papierem. Wiórki i płatki migdałowe prażymy na patelni na oleju kokosowym. Układamy na wierzchu ciastka. Pieczemy 40 min w 180 st.
Ta kruszonka <3
OdpowiedzUsuńRaaany, jak tutaj pięknie u Ciebie! Nie dość, że wciąż wypieki i śniadania cudowne, to jeszcze bardzo podoba mi się nowy(?) nagłówek! :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :* staram się wkładać trochę pracy w te stronę żeby jakoś bardziej profesjonalnie sie nią zająć niedługo :D
Usuń