Omlet owsiany z kaki podany z polewą kokosową
30B/15T/62W
Smak genialny! Pierwszy raz dodałam kaki do czegoś innego niż kasza czy płatki i się nie zawiodłam. Połączenie jogurtu i odżywki białkowej też jest mega <3
PRZEPIS /porcja/
30g mąki (dowolnej)
jajko + białko jaja
kaki
szczypta soli, proszku do pieczenia i cynamonu
15g odżywki białkowej (u mnie śmietankowo-kokosowa, ew. można pominąć i posłodzić np. cukrem kokosowym)
łyżka wiórek kokosowych
3 łyżki jogurtu naturalnego
Mąkę, połowę odżywki, przyprawy mieszamy, dodajemy 3/4 pokrojonego w kostkę kaki i żółtko. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą. Smażymy z obu stron. Jogurt mieszamy z resztą odżywki i podprażonymi wiórkami. Gotowego omleta polewamy jogurtem i układamy resztę kaki.
wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńKaki nadaje świetnego smaku wszystkim potrawom. Świetny ten omlet :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam te twoje omlety ;3
OdpowiedzUsuń