Owsiano-bananowy krem z fasoli z kakao podany z orzechami macadamia
35B/16T/60W
PRZEPIS /porcja/
pół puszki fasoli (lub około 60g suchej- oczywiście gotujemy :P)
banan
dwie łyżki płatków owsianych
10g odżywki białkowej (u mnie waniliowa, można pominąć i dodać słodzidło czy np. budyń)
150g serka wiejskiego
łyżka kakao
10g orzechów macadamia
szczypta soli i cynamonu
Wszystkie składniki poza orzechami umieszczamy w blenderze i miksujemy na gęsty krem. Przekładamy do miseczki i dekorujemy orzechami.
Jak już za pewne większość z Was widziała na Fanpage, zapraszam do wzięcia udziału w konkursie Zimowe Historie, organizowanym przez Russell Hobbs oraz Proste Historie.
Zadanie jest naprawdę proste i przyjemne, wystarczy podzielić się swoim najsmaczniejszym wspomnieniem związanym ze świętami. Nagrody są warte zachodu! Wszystkich zainteresowanych odsyłam tutaj: KLIK. Macie czas do 20 grudnia! :)
Ten krem ma wspaniałą konsystencję i na pewno zrobię coś podobnego w przyszłym tygodniu <3
OdpowiedzUsuńkrem, taki delikatny... rozpływający się w ustach! mniam!
OdpowiedzUsuńU mnie też dziś fasola na czekoladowo :)
OdpowiedzUsuńSmacznie!
OdpowiedzUsuńZapraszam do konkursu na moim blogu! :-)
Fasolka w czekoladowej wersji smakuje fenomenalnie :3
OdpowiedzUsuńJakoś do fasoli w śniadaniach nie mogę się przekonać, ale fanką serka wiejskiego jestem wielką i ogólnie ta miseczka prezentuje się pięknie!
OdpowiedzUsuńPodane rewelacyjnie, smakowało na pewno równie pysznie ;)
OdpowiedzUsuńMimo, iż ostatnio mnie tu mniej to wiedz, że te Twoje śniadania zawsze oglądam, i to zawsze z takim samym zachwytem <3
OdpowiedzUsuń