Bananowo-marchewkowy mugcake korzenny podany z ricottą i sosem kakaowym
30B/17T/60W
Aż żałuję, że dopiero teraz wpadłam na to połączenie w ciastku z
mikrofali! Genialne smaki w zimowym klimacie, spróbujcie koniecznie!
PRZEPIS /porcja/
25g mąki orkiszowej (lub innej)
jajko
dojrzały banan
łyżka jogurtu naturalnego
10g odżywki białkowej (u mnie karmelowa)
mała marchewka
jajko
dojrzały banan
łyżka jogurtu naturalnego
10g odżywki białkowej (u mnie karmelowa)
mała marchewka
50g ricotty
łyżeczka kakao
szczypta soli, cynamonu i proszku do pieczenia
imbir
Banana obrać, rozgnieść go dokładnie widelcem. W misce połączyć wszystkie suche składniki, dokładnie wymieszać. Dodać jajko, jogurt, banana. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do masy i dobrze wymieszać. Przełożyć do kubeczka, wstawić do mikrofali. Podgrzewać 3-5 minut na najwyższej mocy. Podać z ricottą i kakao rozpuszczonym w wodzie.
Banana obrać, rozgnieść go dokładnie widelcem. W misce połączyć wszystkie suche składniki, dokładnie wymieszać. Dodać jajko, jogurt, banana. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do masy i dobrze wymieszać. Przełożyć do kubeczka, wstawić do mikrofali. Podgrzewać 3-5 minut na najwyższej mocy. Podać z ricottą i kakao rozpuszczonym w wodzie.
Wspaniale wygląda i smakuje pewnie też:):)
OdpowiedzUsuńzazdroszczę śniadania!
OdpowiedzUsuńJakie cudowne *.* chętnie zjadłabym takie mugcakes :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam mugcakes, to taki szybki sposób na śniadanko :3 A twoje idealne <3
OdpowiedzUsuń