879.



 Raw tartaletka owsiano-bananowa z malinowym twarożkiem, malinami i chipsami kokosowymi
34B/17T/56W


 PRZEPIS /porcja/
30g płatków owsianych
10g mąki kokosowej
łyżka wiórek kokosowych
banan
10g odżywki białkowej (można pominąć i dodać łyżkę budyniu)
100g twarogu
garść malin
szczypta soli
Dzień wcześniej łączymy ze sobą płatki, mąkę, wiórki, sól i odżywkę. Dodajemy 3/4 banana i łączymy wszystko widelcem do uzyskania lepkiej masy. Przelewamy ją do kokilki wyłożonej papierem, formujemy tartaletkę i wstawiamy na noc do lodówki. Rano twaróg rozgniatamy z resztą banana i częścią malin. Nadziewamy tartaletkę. Wierzch dekorujemy malinami i chipsami kokosowymi.
 

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze, są dla mnie dużą motywacją! :)