Jaglana tartaletka bananowa nadziana kawową ricottą i bananem z nerkowcami i figą
26B/16T/62W
Totalna improwizacja, ale udana :D Na pewno jeszcze nie raz się tutaj pojawi!
PRZEPIS /porcja/
30g mąki jaglanej (można użyć innej)
10g mąki kokosowej
15g odżywki białkowej (u mnie nugatowa)
banan
50g ricotty
białko jaja
łyżeczka kawy i karobu
10g nerkowców
figa
szczypta proszku do pieczenia
Mąki mieszamy z połową odżywki, karobem, połową kawy i proszkiem do pieczenia. Dodajemy białko i pół rozgniecionego banana i wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto powinno być gęste i lepkie. Wykładamy nim foremkę wyłożoną papierem do pieczenia na kształt tartaletki. Ricottę łączymy z resztą odżywki i kawy, dodajemy banana i część orzechów. Wykładamy na ciasto, na wierzch układamy figę i orzechy. Pieczemy 30 min w 180 st.
Szczęście to spokój, ten wewnętrzny. Życie w zgodzie i harmonii z samym sobą. Niestety, ja gdzieś to utraciłam. Czuję, że za dużo we mnie nerwów, stresu, pośpiechu. Nie umiem się cieszyć chwilą, uspokoić i wyciszyć. Duużo pracy przede mną.
wygląda bardzo nietypowo i pewnie smak też jest niebanalny!
OdpowiedzUsuńU mnie ten wewnętrzny spokój i poczucie harmonii pojawiają się w życiu "miejscowo", a może raczej chwilowo, bo później znów wszystko się miesza, jest niepewne, kruche i ulotne. Spokój jest ulotny. Ale może dlatego życie jest ciekawe...
OdpowiedzUsuńTwoje wypieki są tak cudowne, że aż nie mam słów! :)
dziękuję <3
UsuńSuper wygląda!
OdpowiedzUsuńwygląda cudnie! mogę kawałek?
OdpowiedzUsuńwpadaj na całą! :)
UsuńWygląda jak faszerowana pieczarka :D Śliczna! :)
OdpowiedzUsuńaha :D hahah, dzięki :D
Usuń